HTML

Zalakaros szállás - Laci apartman

Blogunkban szeretnénk népszerűsíteni Zalakaros városát, Illetve szeretnénk bemutatni a Laci Apartmant.

Friss topikok

Zalakaros: Vízipók fedett élménybirodalom

2013.10.07. 19:31 Laci Apartman

Terjeszkedik a birodalom - Vízipók már fedett térben is

Hadvezérek számára is irigylésre módon és ütemben növekszik a Zalakarosi Fürdő gyermekbirodalma. A terjeszkedés persze a fürdő esetében békés, sőt örömmel fogadott. A fürdő legújabb attrakciójának, Vízipók Csodapók fedett gyermekbirodalmának térhódítását fogadhatta augusztus 8-án kitörő lelkesedéssel a fürdő közönsége.
Terjeszkedik a birodalom - Vízipók már fedett térben is
-         - Olvastuk a fürdő honlapján, hogy hamarosan nyit a fedett gyerekvilág, és örömmel konstatáltuk, hogy éppen a nyaralásunk idejére esik a nyitás. Ma a gyerekek már reggel óta toporogtak, percenként kérdezgetve, hogy „mikor nyitnak már, mikor nyitnak már”. Annak ellenére vártak ilyen türelmetlenül, hogy a strandi Vízipók medencéiben is hihetetlenül jól érezték magukat. De hát a kíváncsiság nagy úr – mondta mosolyogva a mogyoródi Lukács Benjámin édesanyja, aki a kétéves kisfiúval éppen a fedett birodalom játszóházában próbálta ki a jobbnál jobb játékokat.
 
 
 
Az édesanya elárulta: nagyobbik, öt és fél éves fiacskája édesapjával a gyerekszaunát próbálja ki. Számára ugyanis pillanatnyilag ez a legnagyobb vonzerő a gyerekvilágban, lévén, hogy a szaunázás alapvetően amolyan felnőttes elfoglaltság. Így viszont, hogy már a gyerekek számára is elérhető és hőfokát tekintve abszolút biztonságos, szó nem lehetett arról, hogy kipróbálása későbbre tolódjon.
 
 
 
Így volt ezzel a pécsi ikerpár, Viki és János is, akik ugyancsak a szaunában izzadtak, de kipróbálták a sószobát is, melyben a só homokozó volt a legnagyobb élmény a számukra. Nevetve illegették magukat a két helyiség összekötő tér tükrei előtt, melyekben „jobbnál jobb alakban” jelentek meg tükörképeik.
 
 
 
Természetesen a fedett világ legnagyobb élményét a vizes terek adták és adják valószínűleg a jövőben is. Vízipók szó szerint és átvitt értelemben is teljesen behálózott ezzel a birodalommal mindenkit. A medencetér két szintjét összekötő pókhálós hidak, a nagyobb vízmélységű medencetér fölé lógó – sőt mászásra is kiválóan alkalmas – háló igen tetszett a vendégseregnek, nem beszélve a rengeteg játékos elemről, vízágyúkról, gyerekhintákról, csúszdákról, melyekben igencsak bővelkedik a benti részleg, s a kis-, közepes- és nagyobb vízmélységű medencékben minden gyerek talált magának valót.
Modern és tetszetős formájú pihenőtérben nyújtózhatnak a családok egy-egy jól sikerült csobbanás után, és a megújult büfében is jó színvonalú kínálattal, kiszolgálással találkozhatnak.
 
 
-A fedett részleg átadásával a fürdő déli oldalán összefüggő gyermekbirodalom jött létre, melyet a legapróbbaktól a tinédzser korúakig minden gyerek biztonságosan, és minden bizonnyal hatalmas örömmel használhat. Éppen ez volt a célunk: a családosok számára is olyan élményeket kínálni, melyek nemcsak egy, de több napos hasznos, kellemes időtöltést nyújthatnak nekik. A Zalakarosi Fürdő pillanatnyilag a régióban is egyedülálló családbarát szolgáltatásokkal várja a vendégeket. Ráadásul a gyerekekkel érkezőknek most már a rossz idő miatt sem kell aggódniuk, hiszen a fedett részleg erre az esetre is megoldást nyújt – mondta dr. Burján Richárd, a fürdő vezérigazgatója.
 
A Zalakarosi Fürdő legújabb létesítményének megvalósítását nyertes pályázat segítette. A közel 300 millió forintos beruházást hamarosan újabb munkák követik: ősztől a fedett fürdő korszerűsítésébe vág bele a fürdő, így a komplexum minden korosztály kényelmét maximálisan ki tudja szolgálni a jövőben.
 
Forrás: Karosi Krónika
 
 
 

Megnyílt a fedett Vízipók élménybirodalom Zalakaroson

2013.08.09. 13:21

A Karoson fürdőző vendégek egész nap lázban égtek, várták a pillanatot, hogy mikor vehetik birtokba a fürdő legújabb létesítményét. Pillanatok alatt benépesült Vízipók fedett mesevilága, rengeteg gyerek és szülő csodálta és próbálgatta a vadonatúj játékokat.

Esik? Nem gond! Bent is vár rád Vízipók!

Próbaüzemmel megkezdte működését a strandról már jól ismert Vízipók-Csodapók fedett gyermekvilág.

A plafont pókháló kötelek díszítik, a rusztikus kialakítás pedig Vízipók ódon barlangját hivatott megidézni. Egyik medencéből a másikba épített szigetekről és azon átívelő hidakon keresztül lehet átjutni. A legkisebbeknek kialakított vizes játszótéren olyan alacsony a vízszint, hogy a tipegő babákat is bátran be lehet engedni, hogy kedvükre pancsolhassanak.

A rózsaszín virág alakú vízi hinta rögtön a picik kedvence lett, a nagyobbakat pedig három különböző nehézségi fokozatú csúszda, vízágyúk, mászókötelek ejtették rabul. A vizes élmények mellett 40-50 fokra felfűtött családi szauna várja a vendégeket, ami azért is különleges, mert a gyerekek és a szülők együtt tudják élvezni a szaunázás élményét. Ugyanitt sókamra, só homokozó, és egy felnőtt szauna is helyet kapott.

Az emeleti részen biztonságos, csúszásmentes száraz játszótér várja a gyerekeket.

Mindkét szinten tágas pihenőteret alakítottak ki, új bútorzattal, mi több még egy akvárium is helyet kapott a vadonatúj pihenő zónában. Aki pedig megéhezett, az emeleten csak néhány lépést kell megtennie a vadonatúj családi étteremig.

Szemmel láthatóan igen nagy sikert aratott már az első órákban a fedett Vízipók gyermekvilág. Így már Zalakaroson a rossz idő sem ronthatja el a nyaralást. A dél-zalai fürdőváros közvetlen autópálya lehajtóval rendelkezik, kényelmesen elérhető a mind a Balaton-partról mind a fővárosból.

A Balaton régió családi fürdője mostantól télen-nyáron, esőben és napsütésben a népszerű Vízipók gyermekstrand mellett vadonatúj fedett térben kialakított gyermek élménybirodalommal, játékokkal, vetélkedőkkel, fitness programokkal várja a családokat.

Mit kínál a fedett Vízipók gyermekbirodalom?

  • Kétszintes gyermekbirodalom
  • Függőhidak
  • Csúszdák
  • Vízi attrakciók
  • Mászókötelek
  • Családi szauna
  • Só-homokozó
  • Hempergő játszóház
  • Junior játszózóna
  • Baba-mama szoba
  • Tágas pihenőterek

A fedett gyermekvilág a Családi wellness szolgáltatások fejlesztése a Gránit Gyógy-és Termálfürdőben a Nyugat-Dunántúli Operatív Program NYDOP.2.1.1/F-12-2012-0004 pályázat keretében, a projekt első ütemében valósult meg. A pályázathoz kötődő beruházás összértéke közel 600 MFt, melyből a fedett gyermekvilág több mint 300 MFt-ból valósult meg.

Forrás: Termálfürdő.net   

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vizipók csodapók világa a zalakarosi fedett fürdőben

 

 

Azzal, hogy a közel egy hónapos próbaüzem után vasárnap hivatalosan is átadták a fedett fürdő új létesítményét, most már igazi családi kikapcsolódást kínál Zalakaros. A gyermek vízi világ, melyet a korábban kevésbé kihasznált uszoda helyén alakított ki a Gránit Gyógy- és Termálfürdő, praktikus folytatása volt az egy éve működő szabadtéri Vizipók-csodapók parknak. beleA színes, izgalmas vízi játékokkal felszerelt, elsősorban a pancsoló bébiknek és 6-7 éves gyermekeknek készült fantasztikus formákkal, trükkökkel teli fürdő kialakítása közel 600 millió nettó forintba került, a saját forrást és a hitelt 220 millió forintnyi, a Nyugat- Dunántúli Operatív programból nyert forrás egészítette ki. A megnyitón elhangzott: az elmúlt évtizedben több mint 21 millió látogatót fogadó Zalakaros mára az ország 10 legkeresettebb turisztikai célállomása között van, s népszerűségét annak is köszönheti, hogy folyamatosan lépést tudott tartani az igényekkel. Már nem csak gyógyvizéről híres, de arról is, hogy a pihenni, kikapcsolódni vágyók – gyermekeikkel együtt – jól érezhetik itt magukat. A Zalakaros nyújtotta lehetőségek felkeltették a magyar élsport képviselőinek figyelmét is. Elhangzott: a Magyar Olimpiai Bizottság leendő háttér városként számol a dél-zalai településsel.

Forrás: www.8800.hu

1 komment

Címkék: Zalakaros Vízipók Élménybirodalom Fedett furő Vízi kalandpark

A bejegyzés trackback címe:

https://zalakaroslaciapartman.blog.hu/api/trackback/id/tr575555769

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása